Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sosy i przyprawy
Składniki
mąka PSZENNA, skrobia, sól, cukier, maltodekstryna, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, warzywa suszone (1,9 %): cebula, czosnek, natka pietruszki, olej rzepakowy, papryka słodka, pieprz czarny, kurkuma, ekstrakt drożdżowy, aromaty, aromat naturalny
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER i ORZESZKI ZIEMNE.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu:
Wartość energetyczna: 119 kJ / 28 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0,6 g
Sól: 1,6 g
Cechy
bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sos pieczeniowy jasny w proszku.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Przygotuj klasyczny sos pieczeniowy jasny w 1 minutę:
Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.
Życzymy smacznego!
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Wypróbuj również sos:
chrzanowy z koperkiem
Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki Chrzanu tartego Smak
Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany w plastry czosnek podsmaż razem na oleju. Całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek, dodaj chrzan i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
orzechowy
Składniki:
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki masła
- 12 orzechów włoskich
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle, a następnie dodaj pokrojony w plastry czosnek, posiekane orzechy włoskie i musztardę. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek. Można doprawić do smaku Papryką ostrą Prymat.
rodzynkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g rodzynek sułtańskich
- 100 ml czerwonego wina
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj miód i namoczone w winie rodzynki. Po minucie zalej Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 28
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
28
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl