Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Innew 100 g
Wartość energetyczna : 1507 kJ
Wartość energetyczna: 355 kcal
Tłuszcz : 3,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
Węglowodany : 69,3 g
- w tym cukry : 0,7 g
Błonnik : 5,9 g
Białko : 12,6 g
Sól : <0,01 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Cechy
Konsumencki Lider Jakości 2013Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza Gryczana PrażonaOpis produktu
Warto spożywać Kaszę gryczaną, gdyż:
nie zawiera glutenu;
wpływa na obniżenie cholesterolu;
zawiera spore ilości przeciwutleniacza rutyny, dzięki czemu działa wzmacniająco na naczynia krwionośne;
jest wartościowa pod względem odżywczym;
jest bogata w białko o wysokiej wartości odżywczej;
zawiera witaminy B i PP, odpowiadające w organizmie za regenerację systemu nerwowego i regulację poziomu cukru we krwi;
zawiera także żelazo, magnez, potas i wapń, czyli te wszystkie związki mineralne, dzięki którym organizm może prawidłowo funkcjonować;
posiada niepowtarzalny smak i intensywny zapach;
jest daniem lekkostrawnym.O producencie
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.plPozostałe informacje
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 754 kJ 177 kcal 9%*
w 100 g: 1507 kJ/355 kcal % RWS*
1 torebka = 100 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland, www.tuv.plPrzygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem.
Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Przepisy
Pierożki z kaszą gryczaną
Składniki dla 4 osób:
farsz:
- 200 g ugotowanej kaszy gryczanej Kupiec
- cebula
- 4 łyżki masła
- 5 dag suszonych grzybów
- 10 dag wędzonego boczku
- szklanka mleka
- sól, pieprz, zielona cebulka
ciasto:
- 2 szklanki mąki
- szklanka śmietany 22%
- 2 jajka
- łyżka margaryny do formy
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Farsz: grzyby opłucz i mocz w mleku 2 godziny. Odsącz i gotuj w niewielkiej ilości wody ok. 30 min. Odcedź i drobno posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj i lekko zrumień na łyżce masła. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Kaszę wymieszaj z cebulą, boczkiem i grzybami i podsmaż na pozostałym maśle stale mieszając, przypraw solą i pieprzem.
Ciasto: mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli, śmietanę i jedno jajko. Wyrób miękkie, sprężyste ciasto, owiń folią i odłóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wycinaj kwadraty, na każdym połóż farsz, złóż na pół po przekątnej i zlepiaj brzegi ciasta. Żaroodporne naczynie posmaruj margaryną i ułóż w nim pierożki, zostawiając odstępy. Wierzch pierożków posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 25 minut w temperaturze 180°C.Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 100
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj produkcji: Polska
Rozmiar opakowania
4 x 100Jednostka (tekst opisowy)
gPochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Liczba jednostek
Liczba jednostek: 4
Adres producenta
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 KrzymówAdres zwrotny
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.pl