Kategorie
Artykuły spożywcze, Inne konserwy, Inne ryby
Składniki
SARDYNKI (Sardinas pilchardus)*, woda, koncentrat pomidorowy 8,7%, olej słonecznikowy, aromat, sól, *Poławiane w morzu
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 697 kJ/163 kcal
Tłuszcz : 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,8 g
Węglowodany : 1,4 g
w tym cukry : 1,0 g
Białko : 17,0 g
Sól : 0,88 g
Możliwe naturalne odchylenia:
Cechy
łatwo otworzysz
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sardynki w sosie pomidorowym
Zalecenia dla alergików
Ryba: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od +4°C do +25
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 4
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 120
Masa po odsączeniu: 84
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Maroko
Rozmiar opakowania
120
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Obszar połowu ryb: Środkowo-wschodni Atlantyk (FAO 34) za pomocą okrężnic lub włoków pelagicznych
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Maroko MA 5210 DU
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Lisner Sp. zo.o.
ul. Strzeszyńska 38/42
60-479 Poznań
Adres zwrotny
Lisner Sp. zo.o.
ul. Strzeszyńska 38/42
60-479 Poznań