Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty niskotłuszczowe
Składniki
MLEKO pasteryzowane, odtłuszczone MLEKO w proszku, białka MLEKA, żywe kultury bakterii jogurtowych, enzym - laktaza
w 100 g
Wartość energetyczna : 311 kJ/74 kcal
Tłuszcz : 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,4 g
Węglowodany : 5,2 g
w tym cukry : 5,2 g
Białko : 4,4 g
Sól : 0,10 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt naturalny typu greckiego o obniżonej zawartości tłuszczu**, bez laktozy*
*zawartość laktozy ≤0,01 g/100 g
**obniżona zawartość tłuszczu o 60% w stosunku do jogurtu typu greckiego o zawartości tłuszczu 10%
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 2°C do 8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 12 godzin.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 250
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
250
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu
ul. Przemysłowa 3,
99-400 Łowicz
www.mleczarnia.lowicz.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu
ul. Przemysłowa 3,
99-400 Łowicz
www.mleczarnia.lowicz.pl