Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny
Składniki
semolina z PSZENICY durum
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać soję.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
energia: 1572 kJ / 371 kcal
tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
węglowodany: 75 g
w tym cukry: 2,5 g
błonnik: 3,3 g
białko: 12 g
sól: 0,03 g
Cechy
Polska Marka
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron cannelloni.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Spróbuj także:
Lubella Bucatini
Lubella Bavette
Zalecenia dla alergików
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przepisy
Przepis dla Ciebie!
Cannelloni ze szpinakiem i mascarpone
Składniki:
makaron Lubella Cannelloni 100 g (10 sztuk)
świeży szpinak 350 g
serek mascarpone 200 g
mozzarella 1 sztuka
2 łyżki oliwy
pomidorki koktajlowe 200 g
Dodatkowo
1 cebula, przyprawy do farszu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Przygotuj dodatki!
Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, po chwili dodaj sprasowane ząbki czosnku, a na koniec dołóż szpinak. Kiedy cała woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia, dodaj mascarpone, wymieszaj i dopraw. Zostaw trochę farszu, aby na koniec przykryć nim makaron. Makaron zanurz na 2 minuty w gorącej wodzie, następnie nadziej go farszem i układaj na płasko w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą. Makaron przykryj odłożonym wcześniej farszem.
Teraz pieczenie!
Makaron zakryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po około 30 minutach odkryj makaron, na górę ułóż plastry mozzarelli i pokrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10-12 minut. Na koniec udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 60 min
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 250
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
250
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl