Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny
Składniki
mąka makaronowa PSZENNA
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać JAJA i SOJĘ.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
energia: 1487 kJ / 351 kcal
tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy nasycone: 0,4 g
węglowodany: 70 g
w tym cukry: 4,2 g
błonnik: 3,0 g
białko: 13 g
sól: 0,03 g
Cechy
Polski Producent
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron kokardki.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Współpracujemy z polskimi rolnikami.
Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis dla Ciebie!
Kokardki z cukinią i serem halloumi
Składniki:
makaron Lubella Kokardki 200 g
cukinia 0,5 sztuki
ser halloumi 0,5 kostki (ok. 100 g)
sos Pesto Rosso:
+ pół słoika suszonych pomidorów w oleju (razem z olejem)
+ parmezan lub inny twardy ser 100 g
+ garść pestek lub orzechów
+ 1 ząbek czosnku
+ szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki i sos!
Cukinię pokrój w szerokie plastry skrobaczką do warzyw i sparz w wodzie z gotowania makaronu. Halloumi pokrój w plastry, nasmaruj oliwą i grilluj z obu stron na złoty kolor. Składniki na pesto zblenduj na jednolitą masę. W razie potrzeby dodaj więcej oleju z pomidorów.
Połącz i ciesz się smakiem!
Pesto wymieszaj ze świeżo ugotowanym makaronem, serwuj z cukinią i serem.
Smacznego!
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 400
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
400
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl