Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Mąka zwykła
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1498 kJ /353 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 11 g
Sól: 0,03 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 500 - krupczatka.
Opis produktu
Mąka krupczatka idealna na: eklerki, ciasta kruche i ciasta makaronowe
O marce
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Nasz przepis
Rogaliki z powidłami
Składniki:
- 3 szklanki mąki krupczatki Lubella
- 200 g margaryny
- 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g drodzy
- 2 żółtka
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- ¼ szklanki kwaśnej śmietany
- szczypta soli
- powidła śliwkowe
Wykonanie:
Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Następnie z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, żółtek, cukru wanilinowego i soli zagniatamy ciasto. Przekładamy je do miski oprószonej mąką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wałkujemy ciasto na grubość ok. ½ cm kroimy na pasy o szerokości ok. 8 cm, a następnie na trójkąty. Formujemy rogaliki, nadziewając je powidłami.
Pieczemy 15-20 min w temp. 200°C.
Smacznego!
Dobra rada
Brzegi foremek, którymi wycinamy kruche ciasteczka, zawsze zanurzaj w mące. Dzięki temu ciasto się do nich nie przylepia.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 1
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Kilogramów
Rozmiar opakowania
1
Jednostka (tekst opisowy)
kg
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin