Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny
Składniki
mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać SOJĘ.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
energia: 1547 kJ / 366 kcal
tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
węglowodany: 66 g
w tym cukry: 1,9 g
błonnik: 3,9 g
białko: 16 g
sól: 0 g
fosfor: 350 mg (50%)*
magnez: 82,0 mg (22%)*
żelazo: 4,3 mg (31%)*
cynk: 3,2 mg (32%)*
miedź: 0,40 mg (40%)*
mangan: 1,7 mg (85%)*
*% referencyjnych wartości spożycia:
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu:
Cechy
100% pełne ziarno, lepszy smak, Polski Producent
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron pełnoziarnisty spaghetti.
Opis produktu
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Zalecenia dla alergików
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis dla Ciebie!
Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym
Składniki:
makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 200 g
indyk filet 150 g
rukola 1 garść
Dodatkowo: sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki, Sos pesto pietruszkowe, pęczek natki pietruszki, oliwa z oliwek 50 ml, 1 ząbek czosnku, nasiona słonecznika - 1/3 szklanki, parmezan 80 g, sól, pieprz
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Indyka pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, grilluj z obu stron do zarumienienia. Składniki na pesto zblenduj do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodaj więcej oliwy.
Połącz i ciesz się smakiem!
Gorący makaron wymieszaj z pesto, podawaj z rukolą i grillowanym indykiem.
Smacznego!
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 400
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
400
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl