Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny
Składniki
mąka makaronowa pełnoziarnista PSZENNA. PSZENNA ORKISZOWA (12%)
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać SOJĘ.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
energia: 1454 kJ / 344 kcal
tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
węglowodany: 62 g
w tym cukry: 4,9 g
błonnik: 7,5 g
białko: 15 g
sól: 0 g
fosfor: 294 mg (42%)*
żelazo: 4,5 mg (33%)*
cynk: 3,0 mg (30%)*
miedź: 0,35 mg (35%)*
mangan: 2,0 mg (100%)*
*% referencyjnych wartości spożycia,:
**wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu.:
Cechy
100% pełne ziarno, lepszy smak, Polska Marka
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron pełnoziarnisty z orkiszem świdry.
Opis produktu
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor i mangan przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Wszystko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Zalecenia dla alergików
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 4-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Świdry z cukinią i łososiem w sosie cytrynowym
Składniki:
makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry z orkiszem 200 g
1 mała cukinia 150 g
filet z łososia około 300 g
1 mała cebula
Sos:
200 ml śmietanki 30%, szczypta suszonego imbiru, sól, pieprz, skórka z połowy cytryny, sok z 1 małej cytryny, tymianek do posypania.
Dodatkowo:
2 łyżki oliwy z oliwek.
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzając zostaw 1 szklankę wody.
Przygotuj dodatki!
Na rozgrzanej oliwie zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj cukinię pokrojona w plastry i podsmaż do miękkości (ok. 2 min). Na koniec dopraw szczyptą soli. Do cukini wlej śmietankę, dopraw pieprzem, imbirem, sokiem oraz skórką z cytryny i doprowadź do wrzenia. Na koniec dodaj rybę pokrojona na mniejsze kawałki.
Połącz i ciesz się smakiem!
Makaron podawaj z gorącym sosem. Posyp tymiankiem.
Smacznego!
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 400
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
400
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl