Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty naturalne
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 242 kJ / 58 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 4,8 g
w tym cukry: 4,8 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,13 g
Cechy
prosto z Żuław, z przewagą mleka z gospodarstw z wypasem pastwiskowym*, bez laktozy**, intensywnie smaczny, 1 g zawiera min. 10⁷ żywych bakterii jogurtowych, *więcej na www.maluta.pl, **Zawartość laktozy <0,01 g/100 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt naturalny bez laktozy**.
**Zawartość laktozy <0,01 g/100 g.
Opis produktu
Wyprodukowano z mleka z dodatkiem czystych kultur bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 200
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
200
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61
www.maluta.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61
www.maluta.pl