Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty
Składniki
MLEKO pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 241 kJ / 57 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 5,2 g
w tym cukry: 4,7 g
Białko: 9,0 g
Sól: 0,10 g
Cechy
bez mleka w proszku, źródło białka, tylko 2 składniki, bez latozy*, z przewagą mleka z gospodarstw z wypasem pastwiskowym**, 16,2 g białka w kubku, *Zawartość laktozy <0,01 g / 100 g, **więcej na www.maluta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt Naturalny.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przechowywanie
Należy spożyć do: data przydatności i nr partii produkcyjnej podano na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 180
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
180
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61
www.maluta.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61
www.maluta.pl