Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty
Składniki
MLEKO, ŚMIETANKA, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 449 kJ / 108 kcal
Tłuszcz: 9,0 g
w tym kwasy nasycone: 5,4 g
Węglowodany: 4,0 g
w tym cukry: 4,0 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,10 g
Cechy
prosto z Żuław, tylko 3 składniki, bez laktozy*, intensywnie smaczny, z przewagą mleka z gospodarstw z wypasem pastwiskowym**, bez zagęstników i stabilizatorów, *Zawartość laktozy <0,01 g/100 g, **więcej na www.maluta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt śmietankowy.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Opływ serwatki cechą naturalną
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 220
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
220
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61
www.maluta.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61
www.maluta.pl