Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty naturalne
Składniki
MLEKO pełne pasteryzowane, ŚMIETANKA pasteryzowana, MLEKO w proszku odtłuszczone, białka MLEKA, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 489 kJ / 118 kcal
Tłuszcz: 9,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
Węglowodany: 5,0 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,15 g
Cechy
doskonały jogurt od Maluty, z przewagą mleka z gospodarstw z wypasem pastwiskowym*, *więcej na www.maluta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt naturalny.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Opływ serwatki jest charakterystyczny dla naturalnych produktów fermentowanych tradycyjnie dojrzewających
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze. od +2 °C do +8 °C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 340
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
340
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41,
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61;
fax 55 247 41 14
www.maluta.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41,
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61;
fax 55 247 41 14
www.maluta.pl