Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne
Składniki
kasza pęczak JĘCZMIENNY kujawski
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone POGRUBIONĄ czcionką.
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać SEZAM, ORZECHY.
suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna : 1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz : 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 71 g
- w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : 5 g
Białko : 8 g
Sól : 0,03 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pęczak kujawski
Zalecenia dla alergików
Jęczmień: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Pęczak z kapustą i grzybami
Składniki: 2 szklanki pęczaku Melvit, 75 dag białej kapusty, 3 dag suszonych grzybów, 2 cebule, 2 szklanki żuru, 1 łyżka mąki razowej, 2 łyżki oleju, łyżka margaryny, maggi, pieprz i sól.
Opis przygotowania: Pęczak ugotować na sypko. Namoczone grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody. Kapustę pokroić na 3 części i ugotować w wodzie z dodatkiem maggi. Miękką odsączyć i lekko odcisnąć. Cebulę pokroić w plastry i udusić na oleju. Kapustę posiekać, połączyć z cebulą, doprawić pieprzem i solą. Żur wymieszać z wywarem z grzybów i mąką, Posiekane grzyby wymieszać z pęczakiem. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, na dnie ułożyć równą warstwę z połowy kaszy. Następnie ułożyć kapustę i przykryć ją resztą kaszy. Zalać żurem, wstawić do piekarnika i zapiekać. Smacznego!
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 900
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
900
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Polska
Adres producenta
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
Adres zwrotny
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29 / 760 98 51
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl