Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jaja, masło i margaryna, Smalec i tłuszcze
Składniki
Zawartość tłuszczu mlecznego 99,8%
w 100 g:
Wartość energetyczna : 3693 kJ / 898 kcal
Tłuszcz : 99,8 g
w tym kwasy nasycone : 65,0 g
Węglowodany : 0,1 g
w tym cukry : 0,1 g
Białko : 0,1 g
Sól : 0 g
Cechy
99,8% tłuszczu mlecznego, do smażenia, do pieczenia, do zup i sosów, doskonałe w tradycyjnej i nowoczesnej kuchni, wzbogaca potrawy smakiem i aromatem masła, nie pali się w wysokich temperaturach, polecane do: mięs, zup, ryb, warzyw, ciast, jajecznicy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Masło klarowane* Bezwodny tłuszcz mleczny
*Nazwa zwyczajowa bezwodnego tłuszczu mlecznego używana w wykwintnej kuchni.
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Certyfikowane systemy ISO 9001, FSSC 22000, ISO 1401 Gwarancją jakości
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +10°C
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 10
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 500
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
500
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
SM MLEKOVITA
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie
Polska
Adres zwrotny
SM MLEKOVITA
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie
Polska
www.mlekovita.com.pl