Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Mleko i śmietana, Inne
Składniki
MLEKO, burak ćwikłowy 10 %, ogórek 2,4 %, sól, szczypior, koper, czosnek, koncentrat soku z buraka ćwikłowego, zagęszczony sok cytrynowy, pieprz zielony, aromat, ocet winny, żywe kultury bakterii mlekowych
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 228 kJ / 54 kcal
tłuszcz w tym: 1,7 g
- kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
węglowodany w tym: 6,2 g
- cukry: 5,8 g
białko: 3,5 g
sól: 0,50 g
Cechy
*więcej warzyw, *w porównaniu do poprzedniej receptury
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Produkt na bazie mleka fermentowanego z wsadem warzywnym.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Wymieszać przed użyciem.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C.
Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 24 godziny w temperaturze od +1°C do +8°C.
Uniesienie wieczka jest wynikiem naturalnej fermentacji mlekowej.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 380
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
380
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Adres producenta
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Sokółce
ul. Kołłątaja 65,
16-100 Sokółka
www.mlekpol.com.pl
Adres zwrotny
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Sokółce
ul. Kołłątaja 65,
16-100 Sokółka
www.mlekpol.com.pl