Kategorie
Mięso i ryby, Ryba surowa, Specjały rybne
Składniki
filety ŚLEDZIOWE bez skóry 55% (Clupea harengus)*, olej rzepakowy, cebula 15%, sól spożywcza, kwas: kwas octowy, mieszanka przyprawy z kolorowym pieprzem 1,8% (w tym pieprz kolorowy 54,5%), substancje słodzące: E 954 i E 955, substancje konserwujące: E 211 i E 202, *Śledź atlantycki (Clupea harengus). Złowiony w Płn.-Wsch. Atlantyku FAO 27. Podobszar połowu: Morze Norweskie, Skagerak, Kattegat. Metoda połowu - włoki. Metoda produkcji - złowione w morzu
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: GLUTEN (z PSZENICY), JAJA, SOJĘ, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, GORCZYCĘ, SEZAM.
w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 1342 kJ / 325 kcal
Tłuszcz : 30,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 3,3 g
Węglowodany : 3,0 g
w tym cukier : 0,3 g
Białko : 10,2 g
Sól : 1,64 g
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2 000 kcal).:
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krojone filety śledziowe marynowane bez skóry z dodatkiem mieszanki przypraw z kolorowym pieprzem i cebulą marynowaną. Zawiera substancje słodzące.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Ryba: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać
Dodatki
Substancje słodzące: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od 0 do +7°C
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 7
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 220
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
220
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Obszar połowu ryb: Złowiony w Płn.-Wsch. Atlantyku FAO 27. Podobszar połowu: Morze Norweskie, Skagerak, Kattegat.
Metoda połowu ryb: Metoda połowu - włoki. Metoda produkcji - złowione w morzu
Adres producenta
PRP MORS W.B. Michalak Sp.J.
Bydlino 20 E
76-200 Słupsk
Adres zwrotny
PRP MORS W.B. Michalak Sp.J.
Bydlino 20 E
76-200 Słupsk
www.mors-ryby.pl