Kategorie
Delikatesy, Ser, Ser, specjalność
Składniki
MLEKO pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, kultury jogurtowe gatunku Lactobacillus bulgaricus, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum
na 100 g:
Wartość energetyczna : 1161 kJ/ 279 kcal
Tłuszcz : 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 16 g
Węglowodany : 1,6 g
w tym cukry : <0,5 g
Białko : 21 g
Sól : 1,7 g
Wapń : 460 mg (57% RWS*)
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal):
Cechy
bez laktozy, mleko z rodzinnych gospodarstw, 100% naturalne składniki, ser pleśniowy naturalnie bogaty w białko i wapń
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pleśniowy camembert lekki*.
* O obniżonej zawartości tłuszczu wzgledem NaTurek Camembert.
Opis produktu
To dla nas przyjemność dzielić się z Wami tym, co najlepsze.
NaTurek Camembert przygotowujemy z mleka z polskich gospodarstw, położonych do 80 km od Mleczarni Turek. Mleko jest świeże i wysokiej jakości, a Na Turek Camembert delikatny i pysznie kremowy!
O marce
NaTurek!
Podziel się przyjemnością!
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Wyjmij z lodówki na 30 min przed spożyciem - smakuje najlepiej
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 120
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
120
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o.
ul. W. Milewskiego 11
62-700 Turek
tel. (63) 289 71 00
Adres zwrotny
Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o.
ul. W. Milewskiego 11
62-700 Turek
tel. (63) 289 71 00