Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Pieczywo ciemne, Pieczywo razowe
Składniki
mąka ŻYTNIA 53,9% (w tym razowa 39,7%), woda, siemię lniane 8,3%, słonecznik 2,4%, sól
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ JAJA, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY ARACHIDOWE I NASIONA SEZAMU.
100 g produktu:
Wartość energetyczna : 990 kJ/234 kcal
Tłuszcz : 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 40 g
w tym cukry : 2,5 g
Białko : 6,9 g
Sól : 1 g
Cechy
na naturalnym zakwasie, bez dodatku drożdży, bez substancji konserwujących, bez polepszaczy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Chleb żytni razowy, z ziarnami siemienia lnianego i słonecznika, krojony.
Pozostałe informacje
Jedna kromka (około 60 g) zawiera: energia 594 kJ 140 kcal 7%*, tłuszcz 3,2 g 5%*, kw. tł. nasycone 0,2 g 1%*, cukry 1,5 g 2%*, sól 0,63 g 10%* *% RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Dodatki
Sztuczne konserwanty: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 350
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
350
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel
Adres zwrotny
Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel www.oskroba.pl