Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Ciasta, Ciasta, specjalność
Składniki
nadzienie (mak 16,3%, woda, cukier, syrop glukozowy (z PSZENICY), rodzynki, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku (z MLEKA), MLEKO w proszku, kwas cytrynowy - regulator kwasowości), mąka PSZENNA, cukier, olej rzepakowy, woda, jaja, serwatka w proszku (z MLEKA), drożdże, sól, karoteny - barwnik, aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać śladowe ilości SOI.
100 g produktu:
Wartość energetyczna : 333 kcal / 1399 kJ
Tłuszcz : 12,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 44,8 g
w tym cukry : 18,4 g
Białko : 7,4 g
Sól : 0,16 g
Cechy
bez konserwantów, bez tłuszczów utwardzonych
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto drożdżowe z nadzieniem makowym.
Pozostałe informacje
Jedna porcja (kromka) ok. 30 g zawiera: kcal 100 5%, tłuszcz 3,8 g 5%, kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 1%, cukier 5,5 g 6%, sól 0,05 g 1% % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Dodatki
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 450
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
450
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel
Adres zwrotny
Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel tel. +48 25 756 29 00 fax. +48 25 756 29 01 www.oskroba.pl