Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sól
Składniki
sól himalajska - 100%, substancja wzbogacająca: KIO3 - jodan potasu, 100 g soli zawiera 3,9 mg ± 1,3 mg jodanu potasu
w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 0 g
w tym cukry : 0 g
Białko : 0 g
Sól : 98,4 g
Składniki mineralne:
Jod : 2713 µg /1809%*
*% Dziennej referencyjnej wartości spożycia.:
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sól himalajska gruboziarnista spożywcza jodowana
Opis produktu
o'Sole sobie
Sól himalajska powszechnie uznawana jest za najszlachetniejszy rodzaj soli. Wydobywana jest metodą tradycyjną, u podnóża Himalajów. Idealnie sprawdzi się w młynkach ręcznych jak i elektrycznych.
Ciekawostka: kryształy soli mogą przybierać różnorodną barwę: od białej i różowej, aż po ciemnoczerwoną.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 600
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Pakistan
Rozmiar opakowania
600
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: PK - Pakistan
Adres producenta
CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl