Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurt, specjalność
Składniki
MLEKO pasteryzowane, wsad jagodowy (jagody 9% w jogurcie, cukier, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego, aromat naturalny), żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus)
w 100 g:
wartość energetyczna : 420 kJ/100 kcal
tłuszcz : 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,7 g
węglowodany : 10 g
w tym cukry : 9,5 g
białko : 6,0 g
sól : 0,08 g
Cechy
dwie warstwy, wyprodukowano bez stosowania GMO
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt typu greckiego z jagodami 4% tł.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Dodatki
Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 150
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
150
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
18-421 Piątnica,
ul. Forteczna 3
www.piatnica.com.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
18-421 Piątnica,
ul. Forteczna 3
www.piatnica.com.pl