Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Mleko i śmietana, Śmietana
Składniki
ŚMIETANKA pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych
w 100 g:
Wartość energetyczna : 556 kJ/134 kcal
Tłuszcz : 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 7,2 g
Węglowodany : 3,9 g
w tym cukry : 3,9 g
Białko : 2,7 g
Sól : 0,10 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Śmietana do potraw na zimno i na gorąco.
O producencie
Produkujemy zgodnie z ISO 14001
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
do sałatek, sosów, zup
Praktyczna wskazówka
W przypadku stosowania śmietany do gorącej zupy lub sosu proponujemy jej wstępne wymieszanie z niewielką ilością gorącej potrawy.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +10°C. Nie zamrażać. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 10
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 400
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
400
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
18-421 Piątnica
ul. Forteczna 3
tel. 86 215 64 00
www.piatnica.com.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
18-421 Piątnica
ul. Forteczna 3
tel. 86 215 64 00
www.piatnica.com.pl