Kategorie
Artykuły spożywcze, Specjalności / kuchnie świata, Inne specjalności
Składniki
mąka PSZENNA 54,7%, woda, oliwa z oliwek, szpinak suszony proszek 1,7%, cukier, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, stabilizator: guma ksantanowa, skrobia PSZENNA, substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu
produktu w 100 g
Wartość energetyczna : 1174 kJ / 278 kcal
Tłuszcz : 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,0 g
Węglowodany : 51 g
w tym cukry : 5,5 g
Błonnik: 3,0 g
Białko : 7,5 g
Sól : 1,0 g
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Opakowanie 300 g zawiera 4 sugerowane porcje produktu.:
Cechy
źródło błonnika pokarmowego
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Tortilla pszenna ze szpinakiem
Pozostałe informacje
Jedna porcja dostarcza: energia 881 kJ / 209 kcal 11%*
w 100 g 1174 kJ / 278 kcal
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalecenia dla alergików
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Przepisy
Tortilla z łososiem:
Składniki: 4 placki tortilli Polskie Młyny, jogurt naturalny gęsty Bakoma 390 g, ogórek szklarniowy, 200 g łososia wędzonego, świeży koperek, pieprz i sól do smaku.
Sposób przygotowania: Ogórka i łososia kroimy w drobną kostkę. Każdy placek smarujemy jogurtem, układamy na nim pokrojonego łososia oraz ogórek. Całość posypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Szczelnie zawijamy tortille, aby się nie rozpadły. Roladki kroimy w 4-5 cm kawałki.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 300
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
300
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Bakoma Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Adres zwrotny
Bakoma Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia: 0 801 340 000