Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Mąka zwykła
Składniki
semolina z PSZENICY durum
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać SOJĘ i nasiona SEZAMU.
Wartość Odżywcza w 100
Wartość Energetyczna: 1523 kJ / 359 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 77 g
w tym: Cukry: 1,9 g
Białko: 9,8 g
Sól: 0,0 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Semolina z pszenicy durum.
Opis produktu
Chrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny
Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalecenia dla alergików
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przepisy
Oryginalna włoska pizza z pieca
Składniki:
ciasto
500 g mąki do pizzy Primo Gusto
350 ml wody
10 g świeżych drożdży piekarskich
5 g cukru (1 łyżeczka)
13 g soli
15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto
dodatki
przecier pomidorowy Primo Gusto
ser mozzarella
oliwa Extra Virgin Primo Gusto
inne według uznania
Przygotowanie:
Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 °C piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5-10 minut.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 500
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Włochy
Zapakowano w: Włochy
Rozmiar opakowania
500
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech. Pochodzenie pszenicy: z UE oraz spoza UE.
Adres producenta
Wyprodukowano i zapakowano dla:
MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.
1 Vionos str.,
10443, Athens,
Greece
Tel: (+30)210 5190180,
Fax: (+30)210 5190242
www.melissa-kikizas.gr
Adres zwrotny
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Adres dystrybutora
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl