Kategorie sklepu

Polecamy

Coca-Cola Napój gazowany 1,5 l
Cena 4,56zł za 1 Litr
6,79zł / szt.
Zrealizujemy twoje zamówienie (2022-02-01) 13:00 - 15:00 jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Prymat Goździki całe 10 g

Producent: Prymat Sp. z o.o.
1,09zł / szt.
Cena 109,00zł za 1 kg

Kategorie

Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Przyprawy korzenne

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM.

Cechy

pełne aromatu zioła i przyprawy

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Goździki całe

Opis produktu

Warto wiedzieć Goździki nadają potrawom korzenny smak i zniewalający aromat. Goździki całe są wykorzystywane do likierów i grzanych win, natomiast pokruszone będą doskonałe do marynat i sosów mięsnych. Wraz z cebulą i listkiem laurowym świetnie pasują do czerwonej kapusty.

O marce

Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!

Zalecenia dla alergików

Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Pieczona karkówka z brukselką 6 porcji, 130 min Składniki: - 1 kg karkówki, - 3/4 szklanki oleju rzepakowego, - 500 g świeżej brukselki, - 2 cebule, - 1 łyżka masła, - 200 ml wina czerwonego wytrawnego, - 150 ml Rosołu z kury Kucharek, - 1 ząbek czosnku, - po 1 łyżeczce Majeranku suszonego, Estragonu suszonego, Tymianku suszonego Prymat, - 2 łyżeczki Goździków całych Prymat, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat, - do smaku: Sól morska Prymat. Sposób przygotowania: Przygotować marynatę: pół szklanki oleju połączyć z z majerankiem, goździkami, estragonem, pokrojonym w plastry czosnkiem i musztardą rosyjską. Marynatą natrzeć mięso i odstawić w chłodne miejsce. Brukselkę oczyścić ze starych liści i gotować w osolonym wrzątku, aż będzie lekko twarda. Wrzucić do zimnej wody z lodem i odcedzić. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać tymianek i chwilę dusić. Zalać winem, rosołem z kury i podgrzewać, aż sos delikatnie odparuje. W rondlu na 1 łyżce masła i oleju dusić brukselkę przez ok 5 min. Doprawić do smaku. Upieczoną karkówkę pokroić na grube plastry, ułożyć na talerzu, dodać brukselkę i polać sosem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 10

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rozmiar opakowania

10

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl
Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
Kalinka Sznytka 60g sztuka
Cena 7,50zł za 1 kg
0,45zł / szt.
Kiwi sztuka
Cena 1,59zł za 1 szt.
1,59zł / szt.
1,99zł / szt.
Łaciate Mleko UHT 2,0 % 1 l
Cena 3,49zł za 1 Litr
3,49zł / szt.