Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sosy i przyprawy
Składniki
sól, papryka słodka, czosnek, marchew, cukier, majeranek, papryka ostra, owoc kolendry, cebula, natka pietruszki, cząber, kminek, ziele angielskie, pieprz czarny, GORCZYCA biała, tymianek
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM.
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 748 kJ/178 kcal
Tłuszcz : 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 25 g
w tym cukry : 9,2 g
Białko : 5,9 g
Sól : 50,6 g
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do dań z fasoli i warzyw strączkowych - kompozycja suszonych przypraw, warzyw i ziół.
Opis produktu
Warto wiedzieć
Przyprawa do dań z fasoli świetnie komponuje się z różnymi potrawami z roślin strączkowych. Przed dodaniem warto ją chwilę podsmażyć na patelni, np. pod koniec smażenia boczku lub cebuli, uważając, by przyprawa się nie przypaliła.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Wegetariański gulasz z fasolą
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 200 g konserwowej białej fasoli,
- 200 g konserwowej czerwonej fasoli,
- 200 ml Rosołu warzywnego Kucharek,
- 2 cebule,
- 4 ząbki czosnku,
- 1 marchew,
- 1 czerwona papryka,
- 4 pomidory,
- 200 ml pomidorów z puszki (pelati),
- 1 i 1/2 łyżki Przyprawy do dań z fasoli Prymat,
- 2 łyżki ketchupu,
- olej rzepakowy,
- natka pietruszki,
- 200 ml gęstego jogurtu,
- do smaku: cukier.
Sposób przygotowania:
Cebule pokroić w kostkę, ząbki czosnku i marchewkę w plastry, a paprykę w paski. Pomidory sparzyć, oczyścić ze skóry i nasion, a następnie pokroić w kostkę. W dużym rondlu, na oleju podsmażyć cebulę, czosnek, paprykę i marchew. Zalać rosołem warzywnym i gotować na wolnym ogniu. Gdy marchewka będzie miękka, dodać fasolę, pomidory świeże i pomidory z puszki oraz ketchup. Całość zagotować i doprawić do smaku cukrem i przyprawą do fasoli. Tak przygotowane danie podawać ze świeżo siekaną natką i gęstym jogurtem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 20
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
20
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl