Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sosy i przyprawy
Składniki
oregano, sól, cebula, bazylia (10%), pieprz czarny, rozmaryn, tymianek, natka pietruszki, olej rzepakowy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM.
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 900 kJ / 216 kcal
Tłuszcz : 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,3 g
Węglowodany : 23 g
w tym cukry : 6,4 g
Białko : 8,1 g
Sól : 26,5 g
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej - suszona mieszanka przyprawowa.
Opis produktu
Warto wiedzieć
Dzięki bogatej kompozycji ziół nasza przyprawa sprawdzi się nie tylko do przygotowania tradycyjnej pizzy, ale także do domowej focaccii lub jako dodatek do pomidorów na bruschettę. Doskonale łączy się z różnego rodzaju warzywami.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu sodu
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Mini pizze
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 300 g mąki do pizzy,
- 3/4 szklanki letniej wody,
- 20 g świeżych drożdży,
- 1 łyżka cukru,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- szczypta Soli gruboziarnistej Prymat,
- 200 g passaty pomidorowej,
- 200 g żółtego sera mozzarella,
- 200 g zielonej fasolki szparagowej,
- 4 plastry szynki,
- 100 g pieczarek,
- 4 plastry ananasa,
- 2 łyżki Przyprawy do pizzy Prymat,
- masło do smażenia.
Sposób przygotowania:
Drożdże rozpuścić z cukrem w 1/2 wody i odstawić na 15 min. Przygotowany rozczyn, mąkę, oliwę, sól i resztę wody zmiksować, przełożyć na stolnicę i zagniatać, aż ciasto będzie miękkie i nie będzie się kleić. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 45 min). Ciasto podzielić na 4 porcje i uformować okrągłe placki. Ułożyć na blasze posmarowanej oliwą, przykryć ścierką i odstawić na 15 min. Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na maśle, doprawić przyprawą do pizzy. Szynkę i ananasa pokroić w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki. Placki posmarować passatą, posypać przyprawą do pizzy i 1/2 startego sera. Ułożyć na nich szynkę, pieczarki, ananasa i fasolkę. Posypać serem i przyprawą do pizzy. Piec ok. 10 min w piekarniku rozgrzanym do 250°C.
Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 18
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
18
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl