Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Inne sosy i przyprawy
Składniki
sól, natka pietruszki, cebula, czosnek, GORCZYCA biała, papryka słodka, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, owoc kolendry, bazylia, tymianek, nasiona kopru, pieprz czarny, korzeń lubczyku
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 866 kJ/ 206 kcal
Tłuszcz : 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 28 g
w tym cukry : 11 g
Białko : 8,9 g
Sól : 39,0 g
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do ryb i owoców morza - kompozycja suszonych ziół, przypraw i warzyw.
Opis produktu
Warto wiedzieć
Przyprawa do ryb wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. Przyprawę można dodać do panierki lub posypać nią bezpośrednio mięso. Doskonale sprawdzi się również do owoców morza, np. krabów, krewetek, homarów.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Smażony halibut ze szpinakiem
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 800 g filetu z halibuta ze skórą,
- 600 g świeżego szpinaku baby,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 3 cebule szalotki,
- 100 ml białego wytrawnego wina,
- 50 ml śmietany 36%,
- 50 g kaparów,
- 50 ml Rosołu z kury Kucharek,
- 100 ml oleju rzepakowego,
- 7 łyżek masła,
- 50 ml wody,
- 3 łyżeczki Przyprawy do ryb Prymat,
- 1/2 łyżeczki Czosnku suszonego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat.
Sposób przygotowania:
Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić przyprawą do ryb. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, podlać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać rosół z kury, śmietanę, kapary i gotować, aż sos zgęstnieje. W rondlu przygotować emulsję z wody i 6 łyżek masła, doprawić czosnkiem i gałką muszkatołową. Do emulsji dodać umyty szpinak i gotować około 10 min. Halibuta smażyć od strony skóry, aż się zrumieni. Dodać łyżkę masła i obrócić rybę. Zdjąć z ognia i dusić jeszcze przez około 5 min. Halibuta podawać na aromatycznym szpinaku, polać sosem kaparowym i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 20
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
20
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl