Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Prymat Przyprawa do ryb i owoców morza 20 g

Producent: Prymat Sp. z o.o.
1,99zł / szt.
Cena 99,50zł za 1 kg

Kategorie

Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Inne sosy i przyprawy

Składniki

sól, natka pietruszki, cebula, czosnek, GORCZYCA biała, papryka słodka, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, owoc kolendry, bazylia, tymianek, nasiona kopru, pieprz czarny, korzeń lubczyku

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna : 866 kJ/ 206 kcal
Tłuszcz : 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 28 g
w tym cukry : 11 g
Białko : 8,9 g
Sól : 39,0 g

Cechy

bez dodatku glutaminianu sodu

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka przyprawowa do ryb i owoców morza - kompozycja suszonych ziół, przypraw i warzyw.

Opis produktu

Warto wiedzieć Przyprawa do ryb wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. Przyprawę można dodać do panierki lub posypać nią bezpośrednio mięso. Doskonale sprawdzi się również do owoców morza, np. krabów, krewetek, homarów. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.

Zalecenia dla alergików

Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Smażony halibut ze szpinakiem 4 porcje, 45 min Składniki: - 800 g filetu z halibuta ze skórą, - 600 g świeżego szpinaku baby, - 1 pęczek szczypiorku, - 3 cebule szalotki, - 100 ml białego wytrawnego wina, - 50 ml śmietany 36%, - 50 g kaparów, - 50 ml Rosołu z kury Kucharek, - 100 ml oleju rzepakowego, - 7 łyżek masła, - 50 ml wody, - 3 łyżeczki Przyprawy do ryb Prymat, - 1/2 łyżeczki Czosnku suszonego Prymat, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat. Sposób przygotowania: Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić przyprawą do ryb. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, podlać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać rosół z kury, śmietanę, kapary i gotować, aż sos zgęstnieje. W rondlu przygotować emulsję z wody i 6 łyżek masła, doprawić czosnkiem i gałką muszkatołową. Do emulsji dodać umyty szpinak i gotować około 10 min. Halibuta smażyć od strony skóry, aż się zrumieni. Dodać łyżkę masła i obrócić rybę. Zdjąć z ognia i dusić jeszcze przez około 5 min. Halibuta podawać na aromatycznym szpinaku, polać sosem kaparowym i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 20

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rozmiar opakowania

20

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl

Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
Kiwi sztuka
Cena 3,29zł za 1 szt.
3,29zł / szt.
2,79zł / szt.
Łaciate Mleko UHT 2,0 % 1 l
Cena 3,99zł za 1 Litr
3,99zł / szt.
Ziemniaki luz
Cena 3,29zł za 1 kg
3,29zł / kg