Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Zioła
Składniki
sól, cukier, czosnek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, pieprz czarny, koncentrat soku z cytryny (2,1%), koperek, natka pietruszki, cebula, oregano, rozmaryn, suszona skórka cytrynowa (1,5%0, GORCZYCA biała, kurkuma, olej rzepakowy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM.
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 738 kJ/ 175 kcal
Tłuszcz : 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 34 g
w tym cukry : 21 g
Białko : 3,9 g
Sól : 45,7 g
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do ryb z nutą cytryną - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Opis produktu
Warto wiedzieć Akcent orzeźwiającego aromatu i kwaśnego smaku w przyprawie do ryb z nutą cytryny nie tylko poprawi smak potrawy, ale też zneutralizuje specyficzny zapach ryby. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do dań curry oraz owoców morza. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
Bez dodatku glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Łosoś z kremem chrzanowym 4 porcje, 60 min Składniki: - 4 dzwonka z łososia, - 4 łyżki sosu sojowego, - 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat, - 1/2 szklanki oleju rzepakowego, - 1/2 łyżeczki Imbiru mielonego Prymat, - 2 łyżki miodu wielokwiatowego, - 2 łyżki Przyprawy do ryb z nutą cytryny Prymat - 1 pęczek szczypiorku, - 12 małych ziemniaków, - 1 słoik kremu chrzanowego. Sposób przygotowania: W naczyniu wymieszać sos sojowy, miód, musztardę, olej rzepakowy i doprawić do smaku imbirem oraz przyprawą do ryb. Umyte i osuszone dzwonka z łososia włożyć do marynaty i odstawić do lodówki na pół godziny. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać pozostałą marynatą, przykryć i piec w temp. 180°C przez 20-25 minut. Tak przygotowanego łososia posypać posiekanym szczypiorkiem. Rybę podawać z ziemniaczkami ugotowanymi w łupinach i kremem chrzanowym. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 16
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
16
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl