Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Inne sosy i przyprawy
Składniki
sól, czosnek, papryka słodka, kminek, GORCZYCA biała, owoc kolendry, cebula, tymianek, majeranek, cząber, rozmaryn, pieprz czarny, chili, ziele angielskie, liść laurowy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM.
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 993 kJ / 237 kcal
Tłuszcz : 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Węglowodany : 29 g
w tym cukry : 8,1 g
Białko : 9,1 g
Sól : 29,3 g
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do wieprzowiny klasyczna - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Opis produktu
Warto wiedzieć Przyprawę do wieprzowiny można stosować jako składnik marynaty lub nacierać nią mięso zaraz przed panierowaniem czy pieczeniem. Jest niezastąpiona do przyrządzania pieczeni schabowej, polędwiczek i sznycli wieprzowych. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Polędwiczki z sałatką z botwinki 4 porcje, 45 min Składniki: - 2 polędwiczki wieprzowe, - 2 łyżki Przyprawy do wieprzowiny Prymat, - 2 pęczki świeżej botwinki, - 1 opakowanie mieszanki sałat, - 1 pęczek rzodkiewki, - 4 łyżki starego sera parmezan, - 1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Prymat, - 3 łyżki oliwy z oliwek, - 3 łyżki wody, - 1 opakowanie kiełków słonecznika (100 g). Sposób przygotowania: Polędwiczki umyć, natrzeć przyprawą do wieprzowiny, przełożyć na blachę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. W międzyczasie umyć sałatę i liście botwinki. W razie potrzeby odciąć z botwinki twarde końcówki. Przełożyć do miski, dodać umyte i pokrojone na cienkie plasterki rzodkiewki. Zawartość saszetki z sosem koperkowo-ziołowym wsypać do miseczki, dodać 3 łyżki oliwy oraz 3 łyżki wody. Dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut. Upieczone polędwiczki pokroić na kawałki. Na talerzu ułożyć sałatę, polać przygotowanym sosem, posypać kiełkami słonecznika i startym parmezanem. Na wierzchu ułożyć plastry polędwiczek. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 20
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
20
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl