Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Inne sosy i przyprawy
Składniki
sól, czosnek, cukier, papryka słodka, imbir, chili, miód w proszku (0,5 %), olej rzepakowy, ekstrakt papryki, aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM.
Wartość odzywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 1063 kJ / 252 kcal
Tłuszcz : 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 46,7 g
w tym cukry : 25,6 g
Białko : 6,5 g
Sól : 37,0 g
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do żeberek z miodem - kompozycja suszonych przyprawy z dodatkiem miodu.
Opis produktu
Warto wiedzieć
Przyprawa do żeberek z miodem doskonale sprawdzi się do dań przygotowanych na patelni, grillu lub pieczonych w piekarniku. Można przyprawić nią popularne żeberka wieprzowe, jak i bardziej wykwintne żeberka cielęce lub jagnięce.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Grillowane żeberka wieprzowe z papryką
4 porcje, 120 min
Składniki:
- 800 g żeberek wieprzowych,
- 1 litr Rosołu warzywnego Kucharek,
- 150 ml oliwy z oliwek,
- 2 łyżki Przyprawy do żeberek Prymat,
- 1 łyżka chrzanu tartego,
- 2 czerwone papryki,
- 2 łyżki Ziół prowansalskich Prymat,
- 8 suszonych pomidorów z czosnkiem,
- 40 g sera mozzarella,
- 1 łyżka octu balsamicznego,
- do smaku: Sól ziołowa Prymat.
Sposób przygotowania:
Żeberka oczyścić, umyć i ugotować do miękkości w rosole warzywnym. Pokroić na porcje i zamarynować w przyprawie do żeberek wymieszanej z chrzanem i 50 ml oliwy. Odstawić do lodówki na ok. 30 min. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 20 min. Papryki umyć, posolić, posmarować 50 ml oliwy, zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. 60 min w 180°C przez ok. 20 min. Papryki umyć, posolić, posmarować 50 ml oliwy, zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. 60 min w 180°C. Po ostygnięciu oczyścić je z gniazd nasiennych, obrać ze skóry i każdą podzielić na 4 części. Kawałki papryki zawijać w rolady z plastrem mozzarelli i suszonym pomidorem. Spiąć wykałaczkami i zamarynować w pozostałej oliwie z dodatkiem ziół prowansalskich i octu balsamicznego. Zapiekać ponownie w piekarniku przez około 10-15 min, od czasu do czasu skrapiając marynatą. Żeberka podawać z grillowaną papryką.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 20
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
20
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl