Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Przyprawy korzenne
Składniki
sól, papryka słodka, czosnek, chili (7,4%), cukier, owoc kolendry, GORCZYCA biała, majeranek, rozmaryn, owoc jałowca, cebula, kurkuma, ziele angielskie, goździki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM.
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1017 kJ / 243 kcal
Tłuszcz : 7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,0 g
Węglowodany : 30 g
w tym cukry : 15 g
Białko : 8,0 g
Sól : 36,7 g
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pikantna mieszanka przyprawowa do kebaba i gyrosa - kompozycja suszonych przypraw i ziół z dodatkiem chili.
Opis produktu
Warto wiedzieć
Przyprawa pikantna kebab-gyros doskonale komponuje się z potrawami kuchni orientalnej i daniami z grilla. Sprawdza się także w przypadku tradycyjnych mięsnych dań regionalnych, dodając im pikantność i wyjątkowy aromat.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu sodu
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Kotleciki à la kebab
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 300 g mięsa wieprzowego z łopatki,
- 200 g mięsa z udźca jagnięcego,
- 100 g mięsa z udźca wołowego,
- 100 g cebuli,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 jaja,
- 100 ml wody gazowanej,
- 1 pęczek świeżej kolendry,
- 1 pęczek świeżej mięty,
- 4 łyżki Przyprawy kebeb-gyros Prymat,
- 1 łyżeczka Papryki słodkiej mielonej Prymat.
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę, doprawić przyprawą kebab-gyros oraz papryką i odstawić na 20 min. Zmielić maszynką przez sitko średniej wielkości. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, ząbki czosnku rozgnieść i posiekać. Do mięsa dodać posiekaną kolendrę, miętę i dokładnie wymieszać. Następnie dodać jaja, cebulę, czosnek, wodę i całość ponownie wymieszać. Z mięsa formować podłużne kotleciki. Drewniane patyczki namoczyć w wodzie, aby się nie spaliły w trakcie smażenia. Kotleciki nabić na patyczki i odłożyć na 30 min. w chłodne miejsce. Następnie grillować na bardzo gorącym grillu lub obsmażyć na patelni i włożyć na 5 min. do rozgrzanego piekarnika. Można podawać z sosem tzatziki, ogórkami małosolnymi i musztardą delikatesową.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 30
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
30
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl