Kategorie
Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sól
Składniki
sól alpejska, jodan potasu, substancja przeciwzbrylająca: E 535
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER i ORZESZKI ZIEMNE.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 98,3 g
Jod: 2000 µg (1333 % RWS**)
**Referencyjna wartość spożycia dla osób dorosłych.:
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sól alpejska warzona jodowana drobnoziarnista.
Opis produktu
Sól alpejska z rejonu Salzkammergut* Sól alpejska warzona ma wszechstronne zastosowanie w kuchni - sprawdza się do codziennego przyprawiania potraw. Podkreśla smak warzyw oraz mięs. Jest doskonała również do solenia wody do gotowania makaronów, kasz czy ryżów. * Sól alpejska Prymat jest wydobywana w czystym i malowniczym rejonie austriackich Alp - Salzkammergut, pokrytym głównie jeziorami oraz górami. Złoża soli, z których powstaje, pochodzą sprzed około 250 milionów lat.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 1
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Kilogramów
Rozmiar opakowania
1
Jednostka (tekst opisowy)
kg
Adres producenta
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska, Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska, Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl