Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Ryż
Składniki
ryż biały
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna: 1504 kJ
Wartość energetyczna: 354 kcal
Tłuszcz, w tym:: 0,8 g
- kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany, w tym:: 79,3 g
- cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 7,1 g
Sól: <0,01 g
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.:
¹porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli:
Cechy
naturalnie bezglutenowy, idealny do dań wege
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ryż biały.
Logotypy stron trzecich
Wstęga Möbiusa
Opis produktu
Ryż biały jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Produkt posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.
O marce
Spróbuj również:
Sonko Ryż naturalny
Sonko Ryż basmati
Sonko Ryż jaśminowy
Pozostałe informacje
4 x 100 g
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 100
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
100
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Mjanma - MM, Stany Zjednoczone - US, Włochy - IT
Liczba jednostek
Liczba jednostek: 4
Adres producenta
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Adres zwrotny
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl