Kategorie
Delikatesy, Ser, Ser, specjalność
Składniki
MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
Tekst dotyczący alergenów
PRODUKT BEZGLUTENOWY
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1518 kJ/366 kcal
tłuszcz: 31 g
w tym kwasy nasycone: 21 g
węglowodany: 1,8 g
w tym cukry: 0 g
białko: 20 g
sól: 2,5 g
Cechy
zdecydowany i wyrazisty smak, bez konserwantów, prosty skład, Produkt polski, Q Jakość Tradycja - Wielkopolskie, Poznaj Dobrą Żywność, wyprodukowano bez stosowania GMO
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pleśniowy błękitny.
O producencie
Sery pleśniowe produkujemy od 1959
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Mleko: Zawiera
Dodatki
Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6 °C
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 100
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
100
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
serwis.konsumenta@lazur.pl
www.lazur.pl
Adres zwrotny
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
serwis.konsumenta@lazur.pl
www.lazur.pl