Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Pieczywo jasne, Inne
Składniki
mąki (PSZENNA, PSZENNA graham, ŻYTNIA razowa 2%), sól morska
w 100 g
Wartość energetyczna: 1651 kJ / 390 kcal
Tłuszcz : 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 80 g
w tym cukry : 0,35 g
Błonnik : 4,9 g
Białko : 12 g
Sól : 0,87 g
Cechy
2 wygodne paczki, tradycyjnie wypiekana
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Maca razowa
Opis produktu
Maca pszenno-żytnia
Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.
Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.
Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Produkt posiada certyfikat koszerności
Zalecenia dla alergików
Żyto: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 180
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
180
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa