Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Pieczywo jasne, Inne
Składniki
mąka PSZENNA 99,2%, sól morska
w 100 g
Wartość energetyczna : 1628 kJ / 384 kcal
Tłuszcz : 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 81 g
w tym cukry : 0,32 g
Błonnik : 2,9 g
Białko : 11 g
Sól : 0,85 g
Cechy
2 wygodne paczki, tradycyjnie wypiekana
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Maca tradycyjna
Opis produktu
Maca pszenna
Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.
Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.
Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca tradycyjna pszenna jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Produkt posiada certyfikat koszerności
Zalecenia dla alergików
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 180
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
180
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa