Kategorie
Owoce i warzywa, Produkty sałatkowe, Inne produkty sałatkowe
Składniki
woda, oliwki, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 597 kJ / 145 kcal
Tłuszcz : 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,0 g
Węglowodany : 0 g
w tym cukry : 0 g
Białko : 0,9 g
Sól : 3,0 g
Cechy
pełne smaku z gajów oliwnych
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zielone oliwki bez pestek. Produkt pasteryzowany.
Przygotowanie i stosowanie
Zastosowanie: jako samodzielna przekąska oraz dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej.
Przechowywanie
Przechowywać w zacienionym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 220
Masa po odsączeniu: 100
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
220
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Hiszpania.
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Oliwki są drylowane maszynowo i sporadycznie mogą zawierać pestki bądź ich fragmenty.