Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g

8,83zł / szt.
Cena 176,60zł za 1 kg

Kategorie

Artykuły spożywcze, Specjalności / kuchnie świata, Inne specjalności

Składniki

suszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)

100 g produktu

Wartość energetyczna:: 1621 kJ / 386 kcal
Tłuszcz:: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 0,0 g
Węglowodany:: 70,2 g
w tym cukry:: 0,0 g
Białko:: 4,9 g
Sól:: 0,02 g

Cechy

tylko naturalne składniki

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Suszone grzyby Mun.

Opis produktu

Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do bigosu, farszu, sosów, zup, sajgonek i innych potraw.

O marce

Tao Tao - Harmonia Smaków

Przygotowanie i stosowanie

Doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.

Przepisy

Bigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób) Składniki: 500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku. Sposób przyrządzania: Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego!

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 50

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Kraj

Kraj pochodzenia: Chiny

Rozmiar opakowania

50

Jednostka (tekst opisowy)

g

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Chinach

Adres zwrotny

TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Lęgowo, Polska tel. (+48 58) 692 90 00 fax (+48 58) 692 90 01 www.tan-viet.com.pl

Adres importera

TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Lęgowo, Polska tel. (+48 58) 692 90 00 fax (+48 58) 692 90 01 www.tan-viet.com.pl

Adres dystrybutora

TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Lęgowo, Polska tel. (+48 58) 692 90 00 fax (+48 58) 692 90 01 www.tan-viet.com.pl

Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
Sznytka sztuka
Cena 7,50zł za 1 kg
0,45zł / szt.
1,99zł / szt.
Kiwi sztuka
Cena 2,99zł za 1 szt.
2,99zł / szt.
4,59zł / szt.