Kategorie
Delikatesy, Ser, Ser miękki prepakowany
Składniki
MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka, Penicillium Candidum, Geotrichium Candidum
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:: 1436 kJ/347 kcal
Tłuszcz:: 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 21 g
Węglowodany:: 1,0 g
w tym cukry:: 1,0 g
Białko:: 16 g
Sól:: 1,4 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pleśniowy.
O producencie
Valbon to oryginalny francuski ser pleśniowy. Nasze sery wytwarzane są od 100 lat w sercu Francji, począwszy od rzemieślniczej manufaktury założonej w 1922 roku przez Henri Hutina, mistrza sera z Lacroix-sur-Meuse, do nowoczesnej, kontynuującej tradycję wytwórni serów pleśniowych. Sprawdzona klasyczna francuska receptura to gwarancja harmonijnego połączenia delikatnej skórki i kremowego wnętrza, które zapewniają aksamitną konsystencję i klasyczny smak, prawdziwego pleśniowego sera.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Najlepiej smakuje po 30 minutach od wyciągnięcia z lodówki.
Przechowywanie
Przechowywać w temp. +2°C do +8°C
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 200
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Francja
Rozmiar opakowania
200
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano we Francji
Adres producenta
Hochland Polska Sp. z o.o.
ul. Okrężna 2,
64-530 Kaźmierz
Adres zwrotny
Hochland Polska Sp. z o.o.
ul. Okrężna 2,
64-530 Kaźmierz