Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki sosów i kostki rosołowe, Inne
Składniki
skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, sól, śmietanka w proszku* (z MLEKA) 9,1 %, cukier*, ekstrakt drożdży*, suszone warzywa 4,1 % (cebula*, czosnek*), zioła 3,9 % (koperek* 3,3 %, tymianek*, szczypiorek*), kwas (kwas cytrynowy), olej palmowy, przyprawy*, aromat*, *naturalne składniki
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: GLUTEN, JAJA, SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Wartość energetyczna: 401 kJ
Wartość energetyczna: 95 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 4,0 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 0,1 g
Białko: 10,8 g
Sól: 0,72 g
*RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Opakowanie zawiera 4 porcje.:
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Cechy
po prostu dobre!, z naturalnymi składnikami*, suszone z dbałością, *naturalne składniki
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kompozycja do przygotowania dania. Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym.
Logotypy stron trzecich
Green Dot
Opis produktu
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
O marce
W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu.
Więcej na winiary.pl
Pozostałe informacje
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Lista Zakupów
- 400 g Filetów z całkowicie rozmrożonej ryby
- 200 ml śmietanki (12 %)
Sposób przyrządzenia:
35 min., 4 porcje
1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki 12 % i 50 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
2. 400 g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, nie osolonej ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej przygotowanym gorącym ,,Pomysłem na...".
3. Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu (180 °C z termoobiegiem, 200 °C bez termoobiegu) świeżą rybę przez 25 minut.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 32
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
32
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl