Kategorie
Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty naturalne
Składniki
MLEKO, białka MLEKA, żywe kultury bakterii
Przeciętna wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 280 kJ/67 kcal
tłuszcz: 3,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
węglowodany: 4,0 g
- w tym cukry: 4,0 g
białko: 4,8 g
sól: 0,17 g
wapń: 120 mg (15 %*)
* Dzienna referencyjna wartość spożycia (dla osób dorosłych):
Cechy
wysoka zawartość białka, bez mleka w proszku, tylko składniki pochodzące z mleka i żywe kultury bakterii, Teraz Polska, nr 1 w Polsce**, ** Źródło: Zott za GFK Polonia, marka Zott Primo Jogurt naturalny, panel gospodarstw domowych, cała Polska, udziały ilościowe w kategorii Jogurty Naturalne za okres V.2017-IV.2018
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt naturalny.
Zalecenia dla alergików
Mleko: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 4
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 180
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
180
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
Średnia miara (e)
Adres producenta
Zott Polska Sp. z o.o.,
ul. Chłodnicza 6,
45-315 Opole
Adres zwrotny
Zott Polska Sp. z o.o.,
ul. Chłodnicza 6,
45-315 Opole