Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Kucharek Barszcz czerwony instant 48 g

Producent: Prymat Sp. z o.o.
1,39zł / szt.
Cena 27,80zł za 1 kg

Kategorie

Artykuły spożywcze, Zupy, Zupa w torebce

Składniki

cukier, suszony koncentrat soku buraka czerwonego (17,6 %), sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, warzywa suszone: czosnek, cebula, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, pieprz czarny (0,4 %), olej rzepakowy, ekstrakt drożdżowy, aromat

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER i ORZESZKI ZIEMNE.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu:

Wartość energetyczna: 83 kJ / 19 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 3,2 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,90 g

Cechy

bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Barszcz czerwony instant.

Zalecenia dla alergików

Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać

Przygotowanie i stosowanie

Przygotuj barszcz czerwony instant Krok 1 Dwie łyżeczki produktu (12 g) rozpuść w 200 ml wrzącej wody. Krok 2 Dokładnie wymieszaj. Nie gotuj. Opakowanie wystarcza na 4 porcje. Życzymy smacznego!

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Wypróbuj również barszcz czerwony: z orzechami i żurawiną Składniki: - 100 g suszonej żurawiny - 40 g orzechów włoskich Przygotowany Barszcz czerwony Kucharek rozlej do bulionówek. Do każdej bulionówki dodaj żurawinę i posiekane orzechy włoskie. z borowikami, fasolą i kapustą Składniki: - 100 g borowików - 100 g fasoli białej konserwowej - 100 g białej kapusty Kapustę poszatkuj i obgotuj w wodzie do miękkości. Borowiki również ugotuj, wyjmij z wody i jak ostygną pokrój w paseczki. Do przygotowanego Barszczu czerwonego Kucharek dodaj kapustę, odsączoną fasolę i borowiki. z imbirem i morelami Składniki: - 80 g suszonych moreli - 1 łyżka marynowanego imbiru - sok z 1/2 cytryny -½ łyżeczki Cynamonu mielonego Prymat Do przygotowanego Barszczu czerwonego dodaj pokrojone w paski morele oraz posiekany imbir i podgrzewaj chwilę na małym ogniu. Dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku cynamonem. Można doprawić chili pieprzem cayenne.

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 48

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rozmiar opakowania

48

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel: +48/32 47 33 833 www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl

Adres zwrotny

Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel: +48/32 47 33 833 www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl

Znaczniki produktu