Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Kucharek Żurek śląski 46 g

Producent: Prymat Sp. z o.o.
1,39zł / szt.
Cena 23,17zł za 1 kg

Kategorie

Artykuły spożywcze, Zupy, Zupa w torebce

Składniki

mąka ŻYTNIA (55,6 %), sól, warzywa suszone (7,4 %): cebula, czosnek, MLEKO odtłuszczone w proszku (zawiera LAKTOZĘ), cukier, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, majeranek (1,5 %), olej rzepakowy, aromaty, aromaty dymu wędzarniczego

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: JAJA, SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER i ORZESZKI ZIEMNE.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu:

Wartość energetyczna: 78 kJ / 18 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,0 g

Cechy

bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Żurek w proszku.

Zalecenia dla alergików

Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Soja: Może zawierać

Przygotowanie i stosowanie

Przygotuj klasyczny żurek śląski w 5 minut Krok 1 Zawartość torebki (46 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Krok 2 Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje. Życzymy smacznego!

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Wypróbuj również żurek: z borowikami i parmezanem Składniki: - 100 g borowików - 100 g sera parmezn - 3 łyżki tartego chrzanu Borowiki ugotuj i po ostygnięciu pokrój w paseczki. Do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek dodaj borowiki i chrzan, a następnie gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z tartym parmezanem. z boczkiem i pieczarkami Składniki: - 150 g wędzonego boczku - 70 g pieczarek masło Obrane i pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle. Osobno podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowane pieczarki i boczek dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek. z bobem i porem Składniki: - 150 g bobu - 1 por - 150 g wędzonego boczku Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni i wraz z poszatkowanym porem (tylko białą częścią) i ugotowanym wcześniej bobem dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 46

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rozmiar opakowania

46

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel: +48/32 47 33 833 www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl

Adres zwrotny

Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel: +48/32 47 33 833 www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl

Znaczniki produktu