Kategorie
Artykuły spożywcze, Zupy, Zupa w torebce
Składniki
mąka ŻYTNIA (55,6 %), sól, warzywa suszone (7,4 %): cebula, czosnek, MLEKO odtłuszczone w proszku (zawiera LAKTOZĘ), cukier, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, majeranek (1,5 %), olej rzepakowy, aromaty, aromaty dymu wędzarniczego
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: JAJA, SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER i ORZESZKI ZIEMNE.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu:
Wartość energetyczna: 78 kJ / 18 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,0 g
Cechy
bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Żurek w proszku.
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Soja: Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Przygotuj klasyczny żurek śląski w 5 minut
Krok 1
Zawartość torebki (46 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje.
Życzymy smacznego!
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Wypróbuj również żurek:
z borowikami i parmezanem
Składniki:
- 100 g borowików
- 100 g sera parmezn
- 3 łyżki tartego chrzanu
Borowiki ugotuj i po ostygnięciu pokrój w paseczki. Do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek dodaj borowiki i chrzan, a następnie gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z tartym parmezanem.
z boczkiem i pieczarkami
Składniki:
- 150 g wędzonego boczku
- 70 g pieczarek masło
Obrane i pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle. Osobno podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowane pieczarki i boczek dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.
z bobem i porem
Składniki:
- 150 g bobu
- 1 por
- 150 g wędzonego boczku
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni i wraz z poszatkowanym porem (tylko białą częścią) i ugotowanym wcześniej bobem dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 46
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
46
Jednostka (tekst opisowy)
g
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl