Kategorie
Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten
w 100 g produktu
wartość energetyczna : 1481 kJ
wartość energetyczna : 350 kcal
tłuszcz : 2,6 g
w tym kwasy nasycone : 0,6 g
węglowodany : 65 g
w tym cukry : 1,7 g
błonnik : 5,4 g
białko : 14 g
sól : 0,03 g
magnez (Mg): 173 mg
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
** Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).:
Cechy
Mg - naturalne źródło magnezu, czas gotowania: 15 minut
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza gryczana prażona
Opis produktu
- Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
- Magnez pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Efekt, o którym traktuje oświadczenie uzyskać można po spożyciu 100 g ugotowanej kaszy. Porcja 50 g suchego produktu stanowi około 130 g produktu po ugotowaniu.
O marce
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana biała
Cenos Kasza pęczak jęczmienny
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Przepisy
Szaszłyki wołowe
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut + czas marynowania mięsa.
Składniki: mięso wołowe 400 g, duża cebula, pomidorki koktajlowe 250 g, rozmaryn, kilka łyżek czerwonego wytrawnego wina, sól, pieprz, tymianek, cukier, olej, kilka patyczków do szaszłyków.
Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zalewamy oliwą, winem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Pomidorki kroimy na połówki, układamy przekrojoną stroną do góry w żaroodpornym naczyniu, polewamy oliwą, posypujemy solą, cukrem i tymiankiem. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C. Po kilku minutach zmniejszamy do 100°C, trzymamy je tak do godziny, zwracając uwagę, żeby się nie przypiekły i nie rozgotowały. W razie potrzeby zmniejszamy temperaturę. Cebulę obieramy i kroimy w dość dużą kostkę. Mięso wyjmujemy z lodówki i nadziewamy na patyczki na przemian z cebulą. Smażymy kilkanaście minut na patelni grillowej, obracając od czasu do czasu. Podajemy z kaszą gryczaną i pomidorkami. Potrawę można udekorować gałązkami rozmarynu.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 100
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Rozmiar opakowania
4 x 100
Jednostka (tekst opisowy)
g
Liczba jednostek
Liczba jednostek: 4
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl