Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Chwilowy brak produktu na magazynie

Dr. Oetker Babka bez glutenu cytrynowa 351 g

9,99zł / szt.
Cena 28,46zł za 1 kg

Kategorie

Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku

Składniki

cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat cytrynowy naturalny

po przyrządzeniu 100 g

Energia: 1431 kJ
Energia: 342 kcal
Tłuszcz : 17,7 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 9,8 g
Węglowodany : 40,7 g
w tym Cukry : 17,8 g
Błonnik : 1,3 g
Białko : 4,2 g
Sól : 0,7 g
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 46 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). :

Cechy

bez glutenu - ten sam smak!, naturalny aromat, bez modyfikowanych skrobi

Zawartość opakowania

351 g mieszanki do wypieku ciasta

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto cytrynowe bezglutenowe w proszku.

Logotypy stron trzecich

Znak przekreślonego kłosa

O marce

Wypróbuj także: Babka czekoladowa Sernik na zimno

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Pozostałe informacje

1 porcja (46 g) zawiera: energia 658 kJ 157 kcal 8%* Energia w 100 g 1431 kJ / 342 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Logotypy stron trzecich - pozostały tekst

Znak przekreślonego kłosa - PL-070-010

Przygotowanie i stosowanie

Dodaj: - 4 jajka - 125 g masła - 30 ml (3 łyżki) wody Sposób przygotowania: 1. Zawartość opakowania wysp do miski, dodaj: 4 jajka, 125 g miękkiego masła oraz 30 ml (3 łyżki) wody. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2. Mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 1 minutę. 3. Piecz w foremce 25 x 10 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Temp. pieczenia 175°C Czas pieczenia: ok. 60 minut (do suchego patyczka) Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego. Babka bez laktozy: Jeśli chcesz przygotować Babkę cytrynową bez laktozy masło z przepisu podstawowego zastąp 150 ml (3/4 szklanki) oleju. Upiecz w dowolnej formie: Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 351

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rozmiar opakowania

351

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
2,79zł / szt.
Piątnica Śmietana 12% 200 g
Cena 17,45zł za 1 kg
3,49zł / szt.
Delecta Cukier wanilinowy 30 g
Cena 33,00zł za 1 kg
0,99zł / szt.
Bakalland Wiórki kokosowe 100 g
Cena 50,90zł za 1 kg
5,09zł / szt.