Kategorie sklepu
Zrealizujemy twoje zamówienie jeżeli zamówisz w ciągu
Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g

7,69zł / szt.
Cena 19,72zł za 1 kg

Kategorie

Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku

Składniki

mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), sól

Tekst dotyczący alergenów

Możliwa obecność MLEKA.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, margaryna 80% tł.) 100 g

Energia: 1677 kJ
Energia: 400 kcal
Tłuszcz : 16 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 4,3 g
Węglowodany : 56 g
w tym Cukry : 23 g
Białko : 6,5 g
Sól : 0,83 g
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:

Cechy

z przepisami na: szarlotkę, tartę z owocami, kruche ciasteczka, bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto kruche w proszku.

Opis produktu

"Ciasto kruche" to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jajko i masło, zagnieć i puść wodze fantazji lub zastosuj jeden z przepisów na opakowaniu na szarlotkę, tartę lub ciasteczka. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Pozostałe informacje

1 porcja (34 g) zawiera: energia 570 kJ 136 kcal 7%* Energia w 100 g 1677 kJ / 400 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Zalecenia dla alergików

Mleko: Może zawierać
Pszenica: Zawiera

Dodatki

Barwniki: Nie zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Szarlotka na kruchym cieście Dodaj do ciasta: - 100 g masła (lub margaryny) - 1 jajko Do nadzienia: - 1 kg jabłek - 1-2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżki cukru - sok z 1/2 cytryny - 60 ml wody (ok. 6 łyżek) Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami. Sposób przygotowania: 1. Ciasto kruche Piekarnik nastaw na temp. 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/3 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø ok. 24 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 10-15 minut. 2. Nadzienie Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny i wodę, gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 min aż jabłka nieco zmiękną. Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na podpieczonym spodzie. 3. Górna warstwa Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach). 4. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 175°C Czas pieczenia: ok. 45-50 min Tarta z owocami Forma ø 24 cm Dodaj - 1 jajko - 100 g masła - 500 ml śmietanki 30% tł. - 1 Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera - 90 g cukru - 200 g owoców Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z jajkiem i masłem. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce np. świeże lub mrożone truskawki, borówki, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 25-30 min, w temp. 180°C. Kruche ciasteczka ok. 45 szt. Dodaj - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - mąkę do podsypania - produkty Dr. Oetker do dekoracji Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180°C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera. Smacznego!

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 400

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rozmiar opakowania

400

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Znaczniki produktu
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również:
2,19zł / szt.
3,49zł / szt.
2,79zł / szt.
Ziemniaki luz
Cena 3,29zł za 1 kg
3,29zł / kg