Kategorie
Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny
Składniki
PSZENICA twarda durum [semolina], kaszka makaronowa z PSZENICY zwyczajnej, woda, proszek z ŻÓŁTEK I JAJ całych w ilości odpowiadającej 4 jajom na 1 kg mąki
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:: 1562 kJ / 369 kcal
Tłuszcz:: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 1,3 g
Węglowodany:: 69 g
w tym cukry:: 3,0 g
Błonnik:: 3,3 g
Białko:: 13 g
Sól:: 0,04 g
Cechy
Jakość Zapewniona - QA Solutions, Laur Konsumenta - Odkrycie 2018, Laur Konsumenta - Top Marka 2018
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron z dodatkiem jaj.
Opis produktu
Nowy smak tradycji z tajemnicą włoską
Makarony produkowane w technologii wytłaczania al bronzo przed skręceniem mają długość 38 cm!
Dlatego pamiętaj !!!
Aby uzyskać długie wstążki należy zamieszać makaron przed końcem gotowania, żeby gniazda się rozwiązały
Dzięki uzyskanej porowatej strukturze sos pozostaje na makaronie.
Najwyższa jakość makaronu
Nasz specjalny, wydłużony sposób suszenia makaronu Mediterranea sprawia, że dzięki niemu otrzymujemy niepowtarzalny smak i aromat
O marce
Polecamy nasze produkty smakowe na bazie jaj ściółkowych oraz z mąki pełnoziarnistej.
Zalecenia dla alergików
Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu!
Przepisy
Papardelle z małżami
200 g makaronu Papardelle Mediterranea, 800 g surowych małży, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 400 g pomidorów siekanych, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oliwy, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu młotkowanego, szczypta cukru
Cebulę siekamy, a następnie podsmażamy na maśle w dużym garnku do czasu, aż się przyrumieni. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek oraz pomidory. Kiedy pomidory zrobią się miękkie, dodajemy oliwę z oliwek i doprawiamy przygotowany sos solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do garnka z sosem wrzucamy oczyszczone małże, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 5-6 minut, aż wszystkie muszle się otworzą. Jeśli któraś z muszli się nie otworzyła, odrzucamy ją. Makaron odcedzamy, łączymy z gorącym sosem i posypujemy natką pietruszki.
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 250
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia: Polska
Rozmiar opakowania
250
Jednostka (tekst opisowy)
g
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Adres producenta
RTA Sp. z o.o.
ul. Śniadeckich 10,
00-656 Warszawa
Zakład Produkcyjny Żelechów 96-321
Tel. 46 857 86 16/603 784 409
Email: pasta@mediter.com.pl
www.rta-mediterranea.pl
Adres zwrotny
RTA Sp. z o.o.
ul. Śniadeckich 10,
00-656 Warszawa
Tel. 46 857 86 16/603 784 409
Email: pasta@mediter.com.pl
www.rta-mediterranea.pl